Notícies recents

Els negocis d’hostaleria adverteixen que no podran atendre als pagaments i a la devolució dels préstecs als terminis previstos, raó per la que urgeix una negociació o un finançament dels préstecs ICO per poder ajornar els pagaments. 
Paula Nevado, secretària general de Marques de Restauració, organització empresarial que agrupa a les principals cadenes de restauració organitzada, adverteix que el sector continua demanant liquides. 

Data publicació: 10/20/2020

El projecte de llei contra el frau fiscal implicarà una pujada d'impostos en Patrimoni i les figures relacionades amb la transmissió d'immobles. 

La normativa consolida les elevades taxacions que realitzen les Hisendes d’autonomia. El text formalitza, en contra del criteri del Tribunal Suprem, que el Cadastre estableixi el valor dels immobles que serveixen de base imposable a l’hora de calcular la liquidació d’impostos. El Govern descarrega així la taxació de l’anomenat Valor de referencia Cadastral de Mercat (VRM), calculat pel Cadastre a través d’unes variables que permeten a les Hisendes superar el valor real dels immobles.
Per la majoria dels casos, el valor no es correspon amb els de l’escriptura i pot excedir el veritable preu de mercat de l’immoble, pel que exigeixen més impostos. 

Data publicació: 10/15/2020

El Tribunal Suprem ha cridat l’atenció a l’Agència Tributària per sol·licitar l’autorització del registre d’una empresa basada en sospites d’amagar facturació tenint en compte la mitja del sector.
En concret, la secció Segona de la Sala de lo Contenciós-Administratiu ha anul·lat per defectes de motivació un auto judicial que va permetre a Hisenda un registre físic, basant-se en que senzillament amagava xifres de vendes per facturar per sota de la mitja de la competència.
La sentència data del passat 1 d’octubre, estableix que “el pressentiment de l’agència tributària” està fora de lloc per demanar el registre d’una empresa per possible frau, tot i que estigui basat en estadístiques”.

Data publicació: 10/8/2020

Així ho ha notificat l’organització d’autònoms ATA, que assenyala, tot i que té “tot el sentit” adequar progressivament les cotitzacions dels autònoms als seus ingressos reals, no sembla el moment per fer-ho ni sembla factible des d’un punt de vista operatiu i pràctic. Aquest sistema es traduiria, segons ATA, en un augment de les cotitzacions per al 70% dels autònoms. “Pot suposar una pujada inassolible. El 80% dels autònoms ha reduït els seus ingressos pel Covid en més d’un 60% amb respecte l’any 2019 i, cotitzaria pels rendiments del 2019. No és realista. La correcció de baixada de quota per disminució d’ingressos pel Covid només es produiria al 2022. Molts autònoms no es mantindran un any”, avisen des de ATA. 

Data publicació: 10/6/2020
Tens dubtes?Posa't en contacte amb nosaltres!
política de privacitat
comunicacions comercials
tots els camps són obligatoris

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.