Notícies recents

El 60% dels aturats espanyols valora treballar en l’estranger com una alternativa

Entre els que s’embarquen en una aventura en l’estranger en busca d’oportunitats laborals es mantenen Estats Units, Anglaterra, Alemanya o França com els principals destins escollits. L’estiu ha començat a portar xifres positives respecte a l’atur, el que s’ha reduït en 306.000 persones (un 8%) entre abril i juny, fins als 3.490.100 aturats, de forma que la taxa de treball actual es situa al 15.3 %. Aquestes són xifres no vistes en quasi deu anys, elaborades per l’Institut Nacional d’estadística en l’Enquesta de Població Activa (EPA). Dels espanyols que encara es troben en l’atur, cada vegada són més els que valoren desplaçar-se a l’estranger com alternativa a l’atur, segons es després de la Guia del Mercat Laboral de Hays 2018.

Data publicació: 09/08/2018

Dies comptats per les canyetes de plàstic.

Els plàstics són uns dels pitjors enemics mediambientals i de la fauna marina. La seva escassa vida útil, sumada als 1000 anys que pot trigar a descompondre’s, fa que cada vegada més empreses deixin de oferir canyetes i busquin alternatives. Els plàstics són l’enemic més devastador per al medi ambient, i sobretot, per a la fauna marina. Peixos i aus es converteixen en les víctimes més comunes al confondre aquestes deixalles -que s’acumulen a rius i platges- amb menjar, el que els provoca grans perforacions en l’estómac i problemes respiratoris. Per això, la Comissió Europea ja ha posat sobre la taula mesures que inclouen la prohibició de les canyetes de plàstic, així com d’altres objectes fabricats amb aquest material.

Data publicació: 07/08/2018

El Pla Director per un Treball Digne 2018-2020 s’ha iniciat a través de l’enviament de cartes a empreses presumptament incomplidores.

Els dos plans de xoc d’intervenció immediata contra el frau en la contractació temporal i contra la utilització irregular de la contractació a temps parcial persegueixen lluitar contra la precarietat i millorar la qualitat del treball i les seves condicions. L’aplicació dels plans de xoc es portaran a terme fins desembre i tenen un doble objectiu: per un costat, regularitzar el frau detectat, aportant major estabilitat a les treballadores i treballadors i major seguretat en quant a les seves jornades i, per altre, generar un efecte dissuasiu entre les empreses incomplidores.

Data publicació: 02/08/2018

Un habitatge buit que és ocupat il·legalment per tercers

Un habitatge buit que és ocupat il·legalment per tercers en contra de la voluntat del propietari, havent-se iniciat un procediment de desnonament, sempre que quedi acreditada, queda exclosa de la imputació de rendes immobiliàries previst en l’article 85.1 de la Llei de l’Impost sobre la Reda de les Persones Físiques (LIRPF) des del moment en que es va iniciar el procediment i sense necessitat d’esperar a la resolució. Així, ho reconeix la Direcció General de Tributs (DGT) en una consulta vinculant del 28 de Maig de 2018.

Data publicació: 31/07/2018
Tens dubtes?Posa't en contacte amb nosaltres!
tots els camps són obligatoris Enviar Acceptar condicions
 
Vols rebre la nostra CIRCULAR  ?  
CONTACTE
Gran Via Jaume I, 41, 1ª Planta
17001 - Girona

Tel. 972 205 662
Fax. 972 219 410

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.