Notícies recents

La reducció de jornada no pot portar una rebaixa dels dies de vacances

La reducció de jornada no pot portar una rebaixa dels dies de vacances del treballador que s'està acollint a aquest horari. Concretament, el jutjat de social número 1 de Móstoles ha estimat una demanda d'una treballadora de l'Ajuntament de Fuenlabrada a la que es van reduir dos dies de vacances l'any passat per disposar de reducció de jornada. "Una reducció de jornada podrà tenir incidència en la retribució econòmica de les vacances, però no els dies que han de ser lliures", recull la decisió judicial per a subratllar que la postura adoptada per l'Ajuntament "és del tot inassolible" per aquest jutjat.

Data publicació: 21/06/2018

El Tribunal Suprem fixa doctrina sobre el mètode de comprovació del valor real dels immobles

Ha establert com doctrina que el mètode de comprovació del valor real dels immobles, als efectes del càlcul de l’Impost sobre Transmissions Patrimonials, que possibilita la Llei General Tributària, consistent en multiplicar el valor cadastral per un coeficient, no és adequat, tret que es complementi amb una comprovació directa per part de l’Administració de l’immoble concret sotmès a valoració. El tribunal ha fixat aquesta doctrina en quatre sentències dictades en els últims dies, on ha examinat els recursos de la Junta de Castella-La Manxa que pretenia pujar el valor declarat per quatre contribuents per a liquidar l’impost dels habitatges que van adquirir a l’any 2012.

Data publicació: 19/06/2018

Confirming amb pagament avançat obligatori

Confirming amb pagament avançat obligatori és una de les noves modalitats de les grans empreses per a pagar il·legalment a pimes i autònoms. Aquesta modalitat permet pagar fora del termini legal establert. Consisteix en què el proveïdor és obligat contractualment al pagament avançat d'un pagament confirmat a la data i al cost que convingui al contractista principal. La Plataforma contra la morositat ha alertat d'aquestes pràctiques per a pagar a proveïdors fora del termini legal.

Data publicació: 14/06/2018

L'empresa ha de posar a disposició del treballador

L'empresa ha de posar a disposició del treballador, en el moment de la comunicació d'acomiadament, el total de la indemnització legalment prevista de la que podrà treure, en empreses de menys de 25 treballadors, l'import que assumeix Fogasa, el 40% de la indemnització sempre que no superi els màxims de l'article 38 de l'Estatut dels treballadors, en cas de superar-se, l'empresa ha de posar a disposició l'excés també. Així, ho determina el TS en sentència de 26 d'Abril de 2018, on determina que la quantitat ha de pujar no únicament el 60% de la indemnització sinó l'import total de la indemnització (restant únicament el que ha d'abonar Fogasa) tenint en compte els límits previstos en l'article 33.8 del ET.

Data publicació: 12/06/2018
Tens dubtes?Posa't en contacte amb nosaltres!
tots els camps són obligatoris Enviar Acceptar condicions
 
Vols rebre la nostra CIRCULAR  ?  
CONTACTE
Gran Via Jaume I, 41, 1ª Planta
17001 - Girona

Tel. 972 205 662
Fax. 972 219 410

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.