Notícies recents

4/7/2020

Los economistas y asesores fiscales han vuelto a reclamar un aplazamiento de algunas obligaciones tributarias.

El Consejo General de Economistas (CGE) ha enviado una carta a la ministra de Hacienda, María Jesús Montero, en la que, una vez más, le vuelven a exigir la "inmediata" ampliación de los plazos de ingreso de las autoliquidaciones cuyo vencimiento se produzca a partir de la entrada en vigor de la norma que fije dicha medida y que, a la vez, se establezca un segundo vencimiento hasta el 1 de junio. Asimismo, reclaman adecuar los pagos fraccionados el Impuesto de Sociedades.

4/3/2020

La Agencia Tributaria lanza un nuevo servicio de ayudas a la cumplimentación del modelo 303 “básico” para autónomos.

Este nuevo servicio de ayuda tiene por objeto facilitar la presentación del modelo 303 para aquellos autónomos que, debido al estado de alarma por el COVID-19, no pueden acceder a servicios de asesoramiento fiscal ni acudir a las oficinas de la Agencia Tributaria. Puede ser utilizado exclusivamente por contribuyentes que apliquen el régimen general y durante el trimestre: NO apliquen prorrata ni sectores diferenciados. NO realicen operaciones de comercio exterior. NO tengan clientes que estén en recargo de equivalencia. NO tengan operaciones en las que se aplique la inversión de sujeto pasivo.

3/31/2020

El pla per ajudar a les famílies afectades per la crisi del coronavirus

El pla per ajudar a les famílies afectades per la crisis del coronavirus a pagar el lloguer, que s’articula sobre cinc pilars, contempla mobilitzar fins a 700 milions d’euros en línies de crèdit sense interessos i ajudes per a que els inquilins amb problemes econòmics fruit de l’emergència sanitària i la frenada de l’economia abonin les rendes sense problemes. Per un costat, s’habilitaran microcrèdits a través de l’ICO interès, en principi, que serà assumit pel govern. La idea és que, una vegada recuperades de la situació, les famílies tornin els microcrèdits en un període d’entre tres i sis anys, en funció de la seva capacitat econòmica. Aquesta mesura està pensada per a gent afectada per ERTE o que s’ha vist obligada a tancar els seus negocis temporalment per les restriccions aprovades per l’Executiu. Per als col·lectius més vulnerables té previst agafar els fons del Pla Estatal d’habitatge, dotat amb 400 milions d’euros per als pròxims dos anys, per ajudar a aquestes famílies que puguin pagar el lloguer. Hi hauran mesures de cares als propietaris i inquilins en funció del tipus de crisi estructural o conjuntural”. 

3/26/2020

Les principals associacions i col·legis professionals de gestors tributaris

Les principals associacions i col·legis professionals de gestors tributaris han emès un comunicat conjunt reivindicant al Govern una moratòria general d’impostos, degut a les circumstàncies extraordinàries. Moltes patronals i fiscals esperaven que l’Executiu s’anunciés el passat dimarts. “La petició, demana sentit comú, donada la impossibilitat, de recollir i tractar la documentació, i no exposar-se ni ells ni els treballadors a un possible contagi. En la majoria dels casos la documentació per a realitzar les corresponents autoliquidacions les aporten físicament els mateixos empresaris que, o bé es el personal de l’assessoria el que recull els documents, amb el risc que això comporta”.

3/24/2020

El Govern estudia aprovar aquest dimarts en el Consell de Ministres l'endarreriment de les declaracions i les liquidacions dels principals impostos.

El Govern estudia aprovar aquest dimarts en el Consell de Ministres l’endarreriment de les declaracions i la liquidació d’alguns dels principals impostos per a empreses i autònoms davant les dates tributàries les pròximes setmanes. El pròxim 30 de març venç el termini per a liquidar l’IVA i Abril serà el torn de les autoliquidacions del primer trimestre de retencions de l’IRPF i l’Impost de societats. Des l’inici de la crisi, associacions empresarials i fiscals han demanat a l’Executiu prendre aquesta mesura. El Govern va concedir l’endarreriment en el pagament d’impostos només per a aquelles empreses i autònoms amb un volum de facturació inferior a sis milions d’euros anuals i fins un màxim de 30.000 euros.

3/20/2020

El Ministeri de Sanitat decreta el tancament dels allotjaments turístics a Espanya..

En una ordre ministerial, publicada a última hora de la nit, s’estableix en el primer punt “la suspensió de l’obertura al públic de tots els hotels i allotjaments similars, allotjaments turístics i altres allotjaments de curta estada, càmpings, aparcaments de caravanes i altres establiments similars, ubicats en tot el territori nacional”. Ho justifica perquè la concentració de persones en allotjaments turístics, que han de compartir determinats espais comuns, “implica un increment del risc de contagi, pel que donada la situació de restricció de mobilitat de les persones resulta necessari per a garantir la contenció de la pandèmia”. L’ordre entra en vigor el 19 de març, el dia en què s’ha publicat al BOE, i estableix que en un termini màxim de set dies no hi haurà cap hotel obert a Espanya. 

3/17/2020

Els grups trameten suspensions de treball abans de conèixer les mesures de flexibilització del Govern.

Seat. Burger King. Alsea. CAF. Pikolín. Iberostar. Volkswagen. Cortefiel. Un degoteig de grans empreses ha anunciat que l’aturada fruit del coronavirus les està forçant a adoptar expedients de regulació temporal de treball (ERTE) que afectarà al menys a 100.000 persones. Aquests anuncis s’uneixen al que ja va fer Iberia —que afecta al 90% dels seus 16.000 treballadors—, així com Norwegian. La pandèmia global deixa rere seu una jornada negra per al mercat laboral espanyol que es repetirà en els pròxims dies. Des del Ministeri de Treball asseguraren que s’està treballant per a injectar recursos a la política laboral, de manera que l’activitat només afecti unes setmanes i s’aconsegueixi la normalitat ràpidament. A totes aquestes empreses també es sumen les pimes. Tan sols en la Comunitat Valenciana es van presentar ahir 137 expedients que afecten a 4.683 treballadors. I a Catalunya es van plantejar altres 70 tramitacions de ERTE amb una afectació sobre 3.819 treballadors.

3/12/2020

Els despatxos reben moltes peticions per a iniciar un ERTE i/o ERE de tots els sectors per la crisi del coronavirus.

La urgència és màxima en el cas de les pimes, ja que no tenen finançament per a sostenir els salaris davant de la caiguda de la producció i podrien haver de tancar. També ho és per a grans empreses dels sectors més afectats, sobre tot, turisme, espectacle i events, a més dels centres educatius i els seus proveïdors. La resta de sectors presenta consultes massives i té preparat un ERTE, a l’espera de que avui es materialitzin les millores que ha reclamat la patronal. 

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.