Notícies recents

9/19/2019

El TJUE ha establecido que la situación de larga enfermedad...

¨ El TJUE ha establecido que la situación de larga enfermedad de un trabajador puede equipararse a una discapacidad, en casos de despido, cuando la empresa no haya agotado las posibilidades de adaptar el puesto de trabajo del afectado. En su resolución, el TJUE contesta así una cuestión prejudicial planteada por el juzgado de lo social número 3 de Barcelona, a raíz del caso de una trabajadora que fue despedida mientras se encontraba de baja médica.

9/17/2019

Els espanyols residents a Alemanya han de posar-se al dia amb el Fisco alemany abans que acabi 2019

Tres estats federals d’aquell país (Baviera, Baixa Sajonia i Renania-Westfalia) han començat o ho faran en breu a requerir informació a aquests ciutadans, no només espanyols, sinó de qualsevol altre país de la UE que resideixin allà. Aquestes cartes són molt genèriques, i es demana als destinataris que informin si tenen comptes bancàries en els seus països d’origen, així com moviments que han fet i si han donat lloc a increments o disminucions patrimonials. L’intercanvi fiscal entre països permet a les administracions tributàries tenir un major coneixement “financer” que realitzen els contribuents. És el model 720 alemany però amb la gran diferència, que el règim de sancions no és tan desproporcionat.

9/12/2019

L'advocat General del TJUE va obrir ahir la porta a una nova allau de litigis contra la banca al defensar que l'ús de l'índex IRPH

L’advocat general del TJUE va obrir ahir la porta a una nova allau de litigis contra la banca al defensar que l’ús de l’índex IRPH per a fixar l’interès d’una hipoteca pot ser anul·lat per els jutges si es va comercialitzar sense la deguda transparència, elevant les exigències que el TS havia fixat. Tot i que el dictamen no és vinculant per a la decisió final, que trigarà mesos, la seva decisió va provocar inicialment una caiguda en la borsa espanyola, que s’hi juga un impacte de fins a 44.000 milions d’euros segons Goldman Sachs. Les caigudes, van moderar-se desprès d’aclarir que el lletrat avala aquests exàmens d’opacitat però considera que, almenys, en el cas analitzat de “Bankia”, la banca sortiria sense problemes.

9/10/2019

Els beneficis obtinguts en el joc han d'incloure's a la declaració de l'IRPF

Els beneficis obtinguts en el joc, sigui presencial a un local o per internet, han d’incloure’s a la declaració de l’IRPF, on les pèrdues podrien ser compensades fins el límit dels beneficis del mateix any. Ara, la justícia obre la porta a que els jugadors puguin deduir les despeses dels tributs derivats de participar en el joc, ja siguin el preu d’inscripció en un torneig de poquer, o les depeses de viatge, allotjament i manutenció associats a la partida. Així ho reflecteixen dues recents sentències dels Tribunals Superiors de Justícia de Galícia i Balears.

9/5/2019

La Generalitat de Catalunya prepara una reforma fiscal...

La Generalitat de Catalunya prepara una reforma fiscal que portarà increments en l'IRPF o l'impost de Successions o la creació de nous tributs verds. Així ho han avançat aquest dimecres el vicepresident del Govern català i conseller d'Economia, quan ha presentat part del projecte als grups parlamentaris aquesta setmana. El Govern prepara un augment d'ingressos amb respecte als últims pressupostos de 2017 de 2.200 milions d'euros que surten de "l'augment de la recaptació, per que l'economia ha crescut" i ha estimat que Catalunya passarà d'un PIB de 215.000 milions d'euros al 2017 a un que superarà de llarg els 230.000 milions.

9/2/2019

CCOO de Industria actualitza en la seva pàgina web tota la informació sobre les campanyes agrícoles europees.

Els treballadors i les treballadores trobaran les condicions laborals i salarials que s'apliquen a França, la guia actualitzada per a la cerca de treball en la verema francesa i un catàleg de bones pràctiques en matèria de seguretat i higiene en el treball. El sindicat recomana estar molt pendents dels fraus. El 90% de qui cerca treball per primera vegada a la verema Francesa són homes en la seva majoria de 30 a 60 anys. Tenen estudis primaris, no parlen cap llengua estrangera i els costa buscar treball per internet. El 10% són homes universitaris menors de 30, que coneixen idiomes i sense experiència prèvia en treballs agrícoles. Les demandes de treball procedeixen de zones rurals de tot l'estat.

8/29/2019

Les noves pensions de jubilació són un 30% majors que l'actual pensió mitja.

Una situació que es produeix amb motiu que les persones entren al Sistema després d'una retirada laboral conten amb carreres de cotització més extenses i, sobre tot, com a producte d'unes remuneracions majors que els seus antecessors i actuals perceptors de la paga per part de l'estat. Concretament, les dades del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social, apunten a que les persones que es donen d'alta aquest any, ho estan fent amb una pensió mitjana de 1.461,24 euros, mentre que l'actual paga que reben els jubilats del règim general es situa en els 1.139,83 euros, és a dir, un 28,2% més.

8/27/2019

El TJS de Murcia ha declarat nul l'acomiadament d'una treballadora que va denunciar davant la Inspecció que l'empresa manipulava el registre de jornada.

Els magistrats determinen que existeixen indicis suficients per a afirmar que l'acomiadament fou una represalia contra la treballadora per haver revelat els abusos laborals que patien a l'establiment. La treballadora va rebelar que tota la plantilla del super treballava més dies dels legalment permessos (de fet, només descansaven els diumenges), sense que  es retribuís l'excés de jornada, tampoc cotitzaban a la Seguretat Social. Així mateix, obligaven a signar quadrants de treball falsos, on apareixen descansos no disfrutats. Tot i que fitxaven a l'entrada i sortida, l'empresa utilitzava un programa informàtic per a modificar el registre d'hores.

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.