Notícies recents

10/20/2020

Els negocis d'hosteleria adverteixen

Els negocis d’hostaleria adverteixen que no podran atendre als pagaments i a la devolució dels préstecs als terminis previstos, raó per la que urgeix una negociació o un finançament dels préstecs ICO per poder ajornar els pagaments. 
Paula Nevado, secretària general de Marques de Restauració, organització empresarial que agrupa a les principals cadenes de restauració organitzada, adverteix que el sector continua demanant liquides. 

10/15/2020

El projecte de llei contra el frau fiscal implicarà una pujada d'impostos.

El projecte de llei contra el frau fiscal implicarà una pujada d'impostos en Patrimoni i les figures relacionades amb la transmissió d'immobles. 

La normativa consolida les elevades taxacions que realitzen les Hisendes d’autonomia. El text formalitza, en contra del criteri del Tribunal Suprem, que el Cadastre estableixi el valor dels immobles que serveixen de base imposable a l’hora de calcular la liquidació d’impostos. El Govern descarrega així la taxació de l’anomenat Valor de referencia Cadastral de Mercat (VRM), calculat pel Cadastre a través d’unes variables que permeten a les Hisendes superar el valor real dels immobles.
Per la majoria dels casos, el valor no es correspon amb els de l’escriptura i pot excedir el veritable preu de mercat de l’immoble, pel que exigeixen més impostos. 

10/8/2020

El Tribunal Suprem ha cridat l'atenció a l'Agència Tributària per l'autorització d'un registre.

El Tribunal Suprem ha cridat l’atenció a l’Agència Tributària per sol·licitar l’autorització del registre d’una empresa basada en sospites d’amagar facturació tenint en compte la mitja del sector.
En concret, la secció Segona de la Sala de lo Contenciós-Administratiu ha anul·lat per defectes de motivació un auto judicial que va permetre a Hisenda un registre físic, basant-se en que senzillament amagava xifres de vendes per facturar per sota de la mitja de la competència.
La sentència data del passat 1 d’octubre, estableix que “el pressentiment de l’agència tributària” està fora de lloc per demanar el registre d’una empresa per possible frau, tot i que estigui basat en estadístiques”.

10/6/2020

Una part dels autònoms està en contra de fixar un sistema de cotització per ingressos reals, en aquests moments.

Així ho ha notificat l’organització d’autònoms ATA, que assenyala, tot i que té “tot el sentit” adequar progressivament les cotitzacions dels autònoms als seus ingressos reals, no sembla el moment per fer-ho ni sembla factible des d’un punt de vista operatiu i pràctic. Aquest sistema es traduiria, segons ATA, en un augment de les cotitzacions per al 70% dels autònoms. “Pot suposar una pujada inassolible. El 80% dels autònoms ha reduït els seus ingressos pel Covid en més d’un 60% amb respecte l’any 2019 i, cotitzaria pels rendiments del 2019. No és realista. La correcció de baixada de quota per disminució d’ingressos pel Covid només es produiria al 2022. Molts autònoms no es mantindran un any”, avisen des de ATA. 

10/2/2020

La Tresoreria Seguretat Social (TGSS) ha iniciat l'expedient de devolució de 4.000 euros a cada autònom societari

La Tresoreria Seguretat Social (TGSS) ha iniciat l’expedient de devolució de 4.000 euros a cada autònom societari al que se li va denegar la tarifa plana prèvia reclamació, segons ha informat la Federació Nacional d’Associacions de Treballadors Autònoms (ATA). 
Al mes de setembre, al Seguretat Social va canviar de criteri, després de tres sentències del Tribunal Suprem, i va establir que els Autònoms societaris tenien dret a sol·licitar i beneficiar-se de la bonificació de quotes de la tarifa plana. Segons els propis càlculs de ATA, hi ha més de 100.000 autònoms societaris que es poden beneficiar d’aquesta reclamació. Per accedir a aquest abonament, els autònoms societaris que s’hagin donat d’alta en els últims quatre anys han de reclamar aquestes quantitats davant la TGSS de forma immediata, ja que en el moment que compleixin quatre anys no serà possible reclamar. 

9/29/2020

El Govern i les principals organizacions d'autònoms arriben a un preacord

El Govern i les principals organitzacions d’autònoms arriben a un preacord per a prorrogar les ajudes per aquest col·lectiu i la prestació per tancament per el coronavirus fins el 31 de gener, amb tot aquest dimarts el Consell de Ministres aprovarà una ampliació, que tindrà un cost aproximat d’uns 6.000 milions d’euros, segons els càlculs aproximats de les pròpies associacions. 
En concret, l’acord inclou la creació d’una nova prestació extraordinària per tancament i la pròrroga fins el 31 de gener de 2021 de la prestació per tancament compatible amb l’activitat i per autònoms de temporada. El Ministeri ha explicat que s’ha creat un nova ajuda per baixos ingresos per a cobrir als treballadors per conta pròpia que no compleixin els requisits per accedir a la prestació, per tenir tarifa plana o no haver cotitzat durant els últims dotze mesos, per exemple.

9/24/2020

Els Ertes de rebrot han tingut molt poc ús degut a la seva rigidesa d'aprovació.

Amb prou feines s’han superat els 300 expedients presentats davant les autoritats laborals de les comunitats autònomes. Una de les principals causes és la seva rigidesa. El Govern està pensant alguna fórmula per ajudar les empreses a fer front a les caigudes d’ingressos produïdes per les noves mesures de restriccions de moviments que ja s’estàn adoptant a la majoria de comunitats autonòmes, segons fonts properes a l’executiu. Una de les possibilitats podria ser donar major flexibilitat als Ertes de rebrot. 

9/22/2020

El Ministeri d'Hisenda està disposat a suavitzar el protocol de liquidació del nou impost

El Ministeri d’Hisenda està disposat a suavitzar el protocol del nou impost sobre les transaccions financeres, l’anomenada “Tasa Tobin”.  En concret, el departament que lidera la ministra MºJesús Montero ha impulsat una consulta pública sobre la regularització del pagament del nou tribut on proposa alliberar als contribuents d’haver de presentar una declaració anual de la taxa a canvi d’aportar una major quantitat d’informació en la seva liquidació mensual. “Es preveu que les autoliquidacions mensuals continguin informació molt completa, el que farà innecessari la presentació de la declaració anual. D’aquesta manera s’allibera als contribuents d’obligacions formals”. 

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.