Notícies recents

15/11/2018

El TS avala que les empreses de transport amb vehicles de 3,5 tones han de cotitzar per el tipus màxim.

La Sala Tercera assenyala que han de cotitzar a la Seguretat Social per contingències professionals i accidents de treball dels seus conductors per el tipus més alt (tarifa 6,70 per cent) i no pel 3,70 per cent. Conclou la Sala, “sembla plausible que quant major és el risc professional en el treballador per compte aliena major serà el tipus de cotització per l'empresari. Així, ho ha volgut el legislador per a protegir al treballador en funció de la potencial perillositat de l'activitat o ocupació".

13/11/2018

La rebaixa de l'edat a 52 anys per a accedir al subsidi ...

La rebaixa de l'edat a 52 anys per a accedir al subsidi de 426 euros al mes als treballadors a l'atur sense cap ingrés no sortirà d'un acord tripartit, sinó d'un entre el Ministeri de Treball i els sindicats. Fonts oficials del Ministeri de Treball ressalten que "el subsidi ara mateix s'està negociant en l'avantprojecte de Llei dels Pressupostos Generals de l'Estat". No obstant, es va anunciar fa alguns dies als agents socials que la reforma estarà aprovada al gener i, si no pot ser mitjançant pressupostos, serà amb un text propi. El Govern estima que la mesura beneficiaria a 114.000 persones noves que accediran al sistema de protecció. Però, a més, assenyalen que permetrà que 372.000 treballadors accedeixin a una pensió de jubilació més digna, doncs de no fer la reforma haurien de jubilar-se de forma anticipada, per deixar de rebre el subsidi als 61 anys.

09/11/2018

A l'espera que Hisenda publiqui el formulari...

A l'espera que Hisenda publiqui el formulari que servirà de model per a reclamar l'IRPF per la prestació de maternitat. La ministra d'Hisenda, ha afirmat que el procés de reclamació serà “amb un format fàcilment accessible”, que evitarà desplaçaments “innecessaris ni molèsties afegides” a les mares, però no ha donat dates, dient que serà “en les pròximes setmanes”. Així mateix, ha informat que es farà “amb dades que ja conté la pròpia Agència Tributària”.

06/11/2018

Els càlculs actuarials evidencien que 12 anys després de la jubilació

Els càlculs actuarials evidencien que 12 anys després de la jubilació ja s'han rebut en pensions públiques un import financer equivalent a l'aportat durant tota la vida laboral. És per això, que els sistemes públics de repartiment no puguin fer front al repte del longevitat i que els Governs tractin d'alleugerir mecanismes com el factor de sostenibilitat, on l'entrada en vigor s'ha allargat de 2019 al 2023. Sol criticar-se l'import de pensions rebudes en comparació amb el sou actiu i la percepció del cotitzant i del jubilat és que va aportar més del que rep, però els càlculs actuarials evidencien que 12 anys després de la jubilació ja s'ha rebut un import equivalent al que s'ha aportat durant tota la vida laboral.

30/10/2018

Els treballadors autònoms "no estan per a pagar més cotitzacions".

El president de la Federació Nacional d'Associacions de Treballadors Autònoms (ATA) ha insistit en què la seva organització només solo acceptarà una pujada de la base mínima de cotització per al 2019 que vagi en la línia dels increments que s'han registrat en els últims anys. Ha assenyalat que pujar la base mínima "dificultaria la vida" als autònoms que no arriben a aquesta quota. En aquesta línia, ha recordat que a Espanya hi ha molts autònoms que facturen 800 euros, als que pagar 278 euros per cotitzacions i 120 euros de retenció fiscal, no arribarien als 400 euros al mes.

26/10/2018

L'Agència Tributària desplega una macro operació contra el frau fiscal en mercats centrals de fruita.

Els investigadors creuen que en varis dels 75 locals afectats per la intervenció s'ha estat operant amb "software" d'ocultació de vendes, programes que es prohibiran en el nou paquet de mesures antifrau. Les actuacions d'entrada que s'estan desenvolupant al llarg del dia d'avui suposen l'inici d'inspeccions a 62 societats, la majoria en locals en mercats centrals de fruita, i a 18 persones físiques vinculades. Les societats objecte de l'operació mantenien una proporció de cobraments en efectiu de fins a més del 80% de les seves vendes, anormalment alta per la mitjana del sector. El dispositiu llançat en 13 CCAA ha comptat amb la participació de més de 430 funcionaris de l'Agència Tributària i s'han ampliat a País Basc i Navarra mitjançant l'acció coordinada de les seves Hisendes Forals.

23/10/2018

Els contractes de Nadal augmenten un 8,3% respecte a l'any anterior

La campanya de Nadal generarà 406.000 contractes en el comerç, l'hostaleria i el transport durant novembre, desembre i gener, segons les previsions de Randstat. L'informe mostra que el treball en la campanya de Nadal creixerà en totes les comunitats autònomes. Castella-La Manxa és la única regió amb creixement a doble dígit a l'últim any, amb una variació del 15.2 % respecte a l'any anterior. Durant els últims anys, la digitalització i el desenvolupament de les noves tecnologies han modificat els hàbits de consum i, per tant, també les necessitats del mercat laboral. El creixement registrat en el comerç electrònic ha influenciat en les demandes de les companyies, que busquen perfils amb competències digitals per a cobrir les seves vacants. D'aquesta manera, les empreses en aquesta època necessiten cobrir llocs d'empaquetadors, mossos de magatzem o transportistes, entre altres. També s'incrementen les necessitats de professionals destinats a l'atenció al client, tant per l'atenció "online" com per la telefònica.

18/10/2018

Si l'uniforme forma part de l'equip de protecció del treballador, l'utilització de la roba i el calçat és “decisió última de l'empresa”.

Una recent sentència de l'Audiència Nacional declara que l'elecció de la roba de treball considerada com a equipament de protecció és una decisió de l'empresari i que aquest no té l'obligació de negociar-ho amb altres òrgans. En aquest cas concret, el Tribunal va dir que al ser una empresa de hidrocarburs l'encarregada d'implementar les mesures de seguretat, tenia "la decisió última" de triar l’uniforme i el calçat que han de portar els seus treballadors tot i la disconformitat del Comitè de Seguretat i Salut Laboral, amb els que no van arribar a cap acord en el moment de les negociacions. A més, l'Audiència va assenyalar que és obligatori que el Comitè participi en les gestions i decisions d'adquisició de vestuari, "no tenir l'obligació de negociar i arribar a un acord".

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.